proeklogiki-omilia-1.jpg
nd-logo.png

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΖΑΜΠΑΖΛΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

Αγαπητές Συμπολίτισσες και Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μου, για μια συνάντηση προεκλογική, που όμως, έρχεται σε συνέχεια, των τακτικών επαφών που είχα πάντα και έχω διαρκώς, με τους ανθρώπους της αγοράς της Θεσσαλονίκης, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες. Έρχεται σε συνέχεια, των συζητήσεων που εδώ και χρόνια κάνω, με τους πολίτες των δυτικών συνοικιών, στις γειτονιές της Σταυρούπολης, των Αμπελοκήπων, του αγίου Παύλου, της Ευκαρπίας, του Εύοσμου, του Κορδελιού, της Μενεμένης, της Νεάπολης, των Πεύκων, της Πολίχνης, των Συκεών, στους δρόμους του αγίου Νικόλαου, των αγίων Πάντων, της Ξηροκρήνης και του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Φίλες και Φίλοι,

Γνωρίζω καλά τους ανθρώπους της μεσαίας τάξης, τον κόσμο της αγοράς, ποια είναι τα προβλήματά και ποιες οι εφικτές λύσεις. Οι σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και στη λογιστική, η επαγγελματική εμπειρία ως επιχειρηματίας, η δεκαετής αδιάλειπτη παρουσία μου στην Προεδρία του Συνεταιρισμού Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης (ΣΕΠππ), και η εκλογή και συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, μου δίνουν ως ισχυρά «όπλα», τη γνώση, το έργο και την εμπειρία, για να εκπροσωπήσω επάξια, στο Κοινοβούλιο, τους πολίτες της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Φίλες και Φίλοι,

Είμαι πεπεισμένη για τη δυναμική που «κρύβει» η πόλη μας και την οποία, είμαι αποφασισμένη και έτοιμη να την αναδείξω, για να βγει η πανέμορφη Θεσσαλονίκη μας, από την πολιτική αφάνεια και την οικονομική μιζέρια. Πιστεύω στις δυνατότητές της, κυρίως όμως, πιστεύω στις δυνατότητες των ανθρώπων της. Είναι στοίχημα για εμένα, να αποκτήσει το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, αίγλη και ‘όνομα’, σεβαστό στα Βαλκάνια και στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Φίλες και Φίλοι,

Ζητάω την ψήφο σας, για να γυρίσουμε ‘σελίδα’, με την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προς όφελος όλων των κατοίκων, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή μας. Θα δουλέψουμε κοινοβουλευτικά, για τη λειτουργικότητα στην οικονομία και την ασφάλεια στην κοινωνία, με ισχυρούς συμμετοχικούς θεσμούς, με ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς.

Θέλουμε να προσφέρουμε στην πατρίδα μας, μια Κυβέρνηση σε διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες και όχι κρυμμένη στα γραφεία, αποκομμένη από την κοινωνία.

Οραματιζόμαστε ένα Δημόσιο Τομέα στην υπηρεσία του πολίτη. Μία ενιαία χώρα, με οικονομική αποκέντρωση στην πράξη, με σύγχρονες υποδομές, με δράσεις ανάπτυξης σε όλες τις Περιφέρειες, σε όλους τους Δήμους. Στην κραυγή απελπισίας ‘ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ’, των ανθρώπων της αγοράς και της μεσαίας τάξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά, με ένα γενναιόδωρο σχέδιο φοροελαφρύνσεων. Η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση, θα προχωρήσει άμεσα στη λήψη μιας σειράς μέτρων για να αλλάξει η εικόνα της οικονομίας και να βελτιωθεί η ζωή των επαγγελματιών και των νοικοκυριών.

Αυτά είναι:

  • Η μείωση της πραγματικής φορολογικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις στο 24%, από 40% που είναι σήμερα.
  • Η καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα 9%, από 22% που είναι σήμερα.
  • Η μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη στο 20%, από το 29% που είναι σήμερα.
  • Η μείωση της φορολόγησης στα μερίσματα στο 5%, από το 15% που είναι σήμερα.
  • Η αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ στις 25.000 €, από τις 10.000 € που είναι σήμερα.

 

Οι ενέργειές του Κυριάκου Μητσοτάκη, έφεραν την Νέα Δημοκρατία, στην πολιτική πρωτοπορία. Ο σεβασμός μας προς τις κοινωνικές ανάγκες, δεν θα μείνει στα λόγια και στα χαρτιά, δεν θα εξαντληθεί στην προεκλογική περίοδο. Θα δώσουμε στη χώρα μια Κυβέρνηση που δεν θα προκαλεί το κοινό αίσθημα, όπως αυτό διαμορφώθηκε, στα δώδεκα χρόνια της κρίσης. Οι νέες ιδέες του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελούν εγγύηση, πως η Κυβέρνηση μας θα πορευτεί με ανοικτό πνεύμα, κατά τη διάρκεια της τετραετίας 2019-2023, με στόχο να προσφέρει κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και να προσελκύσει στα κοινά της πατρίδας μας, περισσότερους νέους, περισσότερους άξιους.

Φίλες και Φίλοι,

Εδώ και πολλούς μήνες πραγματοποιώ συναντήσεις, με αυτοδιοικητικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες, με στελέχη όλων των επιμελητηρίων, με συνδικαλιστές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων και λαογραφικών συλλόγων. Επισκέφτηκα μεγάλες επιχειρήσεις όπου, μίλησα με εργαζόμενους και εργοδότες. Πήγα σε πολλά ΚΑΠΗ και συζήτησα με τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Μελέτησα το θέμα της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών και ως απάντηση του, τον Ολυμπισμό. Προσκλήθηκα και πήγα σε πολλές γειτονιές, σε όλη την έκταση της Θεσσαλονίκης, όπου συζήτησα επί τόπου, τα θέματα και τις προτάσεις των κατοίκων. Έμαθα από εσάς, για τα προβλήματα που σας απασχολούν και μου καταθέσετε τις ιδέες σας, για την επίλυσή τους. Η ανταπόκρισή όλων σας, ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική και τα αποτελέσματα των συναντήσεων και των επισκέψεων αυτών, άκρως ενδιαφέροντα και εποικοδομητικά.

Φίλες και Φίλοι,

Σας διαβεβαιώνω πως οι απόψεις και οι ιδέες σας, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο, στην πολιτική Πρόταση μου, στο πρόγραμμα της πολιτικής δράσης μου. Σε αυτό δεσμεύομαι, για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων, που θέσατε υπόψη μου. Δεν υπάρχει λόγος, σήμερα, εδώ, να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Αυτές, μπορεί κάθε πολίτης να τις βρει και να τις διαβάσει, στην ιστοσελίδα μου. Όμως, έχει αξία να σας δώσω το περίγραμμα και τους άξονες, τη στάση και τη φιλοσοφία, που διέπει την Πρόταση μου. Επεξεργαστήκαμε με τους συνεργάτες μου, συγκεκριμένες λύσεις για προβλήματα της Θεσσαλονίκης μας και γνωρίζουμε τις πηγές χρηματοδότησης για την επίλυσή τους. Με μεθοδικότητα, εντοπίσαμε δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, της νεολαίας, των εργαζομένων, των νέων ζευγαριών, των ατόμων με αναπηρία αλλά και των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Στην κοινοβουλευτική ατζέντα που καταρτίσαμε, δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια, στο περιβάλλον, στην κοινωνική πολιτική, στη λαογραφία και στον αθλητισμό, σε τομείς έργου που είναι στον πυρήνα της πολιτικής σκέψης μας.

Καταδικάζω, την ανυπαρξία έργου κατά την πενταετία 2015-2019, την εγκατάλειψη της Θεσσαλονίκης και την αδιαφορία της απερχόμενης κυβέρνησης, για τα προβλήματα της καθημερινότητας που βασανίζουν, τους κατοίκους της πόλης μας. Πιστεύω στη συνεργασία και στη διαρκή επικοινωνία του Βουλευτή, με τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους. Έτσι, θα στηρίξω στο κοινοβούλιο, μέτρα που θα τονώσουν την αγορά, θα βελτιώσουν την ποιότητας ζωής, θα εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας, και θα προστατεύουν το περιβάλλον. Θα ασχοληθώ ενεργά με τις σχολικές, πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές για να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας. Επιπλέον, στην Πρόταση μου, δεσμεύομαι για την άσκηση επιρροής, προς το Γραφείο Πρωθυπουργού και τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα που επηρεάζουν έντονα, την καθημερινότητα των πολιτών μας, σε όλους τους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος .

Φίλες και Φίλοι,

Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου, προκειμένου να δικαιωθεί η επιλογή των συμπολιτών μας, να ψηφίσουν την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα αγωνιστώ κοινοβουλευτικά, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για ένα πιο καθαρό περιβάλλον, για ένα πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, όπου θα μπορούν να ζουν ευχάριστα, οικογένειες με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι και άτομα με προβλήματα αναπηρίας. Ζούμε στην ομορφότερη περιοχή της πατρίδας μας, με πλεονεκτική γεωγραφική θέση, η οποία παραμένει ανεκμετάλλευτη. Έχω το όραμα και τη μαχητικότητα ώστε, να κάνουμε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, τουριστικό πόλο έλξης. Να βάλουμε την πόλη μας, στο διεθνές καλεντάρι των αθλητικών και των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και στον τουριστικό «χάρτη», καθιερώνοντας την, ως παγκόσμιο προορισμό.

Φίλες και φίλοι,

Η ώρα της κάλπης, έφτασε. Είμαστε τέσσερεις ήμερες, πριν τη νίκη, για την επανεκκίνηση της Ελλάδας, που αγαπάμε και ονειρευόμαστε να γίνει. Με τη Νέα Δημοκρατία μπορούμε, όλοι μαζί, να οδηγήσουμε τη χώρα μας, στη νέα δεκαετία. Μαζί, με χρηστή διαχείριση, με αποφασιστικότητα και επιμονή, με προσήλωση στο στόχο της αναγέννησης της πατρίδας μας, θα γυρίσουμε «σελίδα». Νέα Δημοκρατία λοιπόν, για την ανατροπή της αποτυχίας και της μιζέριας. Για μια Κυβέρνηση, όχι φοβική αλλά ανοικτή στις προκλήσεις, διεκδικητική προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και με κοινωνικό πρόσωπο. Εσείς, στις επτά Ιουλίου, θα αποφασίσετε, αν θα γυρίσουμε μαζί αυτή τη «σελίδα», δίνοντας μου, τη δύναμη, για να βαδίσουμε σε μια νέα εποχή, με «πυξίδα» τη γνώση, την εμπειρία, τη διαφάνεια, την εντιμότητα, τις δημοκρατικές αρχές και την αγάπη για τη Θεσσαλονίκη μας και τους ανθρώπους της.Η μαζική συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία, θα μου δώσει, ισχυρή εντολή μάχης για την αναγέννηση της πόλης μας. Δώστε μου τη δύναμη, για να πετύχουμε πολλά από όσα ονειρευόμαστε, για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μας, καλύτερη. Δεσμεύομαι, πως δεν θα παρεκκλίνω από τις αρχές που διαπνέουν, την πολιτική Πρόταση μου.

Θέλω να σας κοιτάζω στα μάτια, κάθε επόμενη μέρα των εκλογών. Θα συνεχίσετε να με βλέπετε κοντά σας, κάθε μέρα, στα ΚΑΠΗ, στις γειτονιές, στην αγορά, στην εκκλησία, στα καφέ, στις πλατείες των συνοικιών. Θα είμαι παρών παντού, για να μαθαίνω για τα προβλήματα και να προσπαθώ για τη λύση τους.

Και βέβαια, συναντήσεις σαν τη σημερινή θα συνεχιστούν καθώς πιστεύω στη συνεργασία και στη διαρκή επικοινωνία του Βουλευτή, με τους πολίτες, τους συλλόγους και τους φορείς. Κλείνοντας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, κατανοώ πλήρως τη βαριά ευθύνη του γεγονότος πως, η υποψηφιότητα μου είναι η μοναδική, στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, που εκφράζει τον κόσμο της αγοράς, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες καθώς είμαι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα είναι η μοναδική που εκφράζει τις δυτικές συνοικίες καθώς είμαι η μόνη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Θα αποδειχθώ αντάξια των προσδοκιών σας.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε, σας θέλω όλους μαζί μου, ΘΑ ΓΙΝΩ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΖΑΜΠΑΖΛΗ

Copyright © 2019. Αναστασία Τζαμπαζλή - Anastasia Tzabazli, Υποψήφια Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης ΝΔ.
Powered & Designed by Infonetgroup

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε. Όροι Χρήσης